Kortfilmfestivalen i Grimstad

Jury - Internasjonal KortfilmKari Moen Kristiansen

KMKKari Moen Kristiansen gikk ut av produsentlinjen på Den norske filmskolen i 2002. Eksamensfilmen Regjeringen Martin ble året etter nominert til Student Oscar. Kristiansen har siden tiden på filmskolen arbeidet på en rekke norske spillefilmproduksjoner, deriblant Ungdommens råskap, Kroppen min og Hawaii Oslo. Hun har vært engasjert som prosjektkonsulent for spillefilm og TV-serier i Nordisk Film og Tv Fond og sittet som varamedlem i Norsk Filmfond. For tiden arbeider hun som produsent i Tordenfilm AS.

 

 

Mårten Nilsson

mårten_nilssonMårten Nilsson er svensk filmfotograf, regissør og produsent med 20 år lang fartstid innen filmkunsten. Med utgangspunkt i den fysiske filmremsen arbeider Nilsson med form og uttrykk innen eksperimentell film, og hans egenvillige og pussige kortfilmer har også en sterk politisk undertone. For tiden arbeider han helst kollektivt sammen med Gunilla Heiborn og Kim Hiorthøy. I 2008 vant de Guldbaggen for beste kortfilm med Hur man gör og deres siste film This is Alaska ble vist på Clermont Ferrand i år. This is Alaska vises i Kortfilmfestivalens sideprogram.

 

Knut Åsdam

knut_aasdamKnut Åsdam (f. 1968) er filmskaper og billedkunstner, og har vært aktiv på den internasjonale kunstscenen siden tidlig 90-tall. Han jobber med film, lyd, video, fotografi og arkitektoniske installasjoner. Et tilbakevendende tema er livet i dagens urbane samfunn, tilknyttet sted og psykologi i forhold til bruk, begjær, språk og historie. Åsdam har vært festival-fokus på Rotterdam filmfestival (IFFR) og hatt store utstillinger ved bla Tate Britain, Venezia-biennalen, Astrup Fearnley Museet og MOMA / P.S.1. Han er årets festspillutstiller ved Festspillene i Bergen og har en større presentasjon av sine filmer ved Tate Modern i London i høst.

 

Roland Nguyen

roland_nguyenRoland Nguyen har ledet kortfilmavdelingen i den statlige fjernsynskanalen France 3 siden 1992. Etter å ha programmert kortfilmer til den ukentlige spalten Libre Court, ble han nylig forfremmet til leder for hele Kortfilmavdelingen for den franske fjernsynsgruppen. Han produserer og presenterer det årlige “Nuit Du Court Metrage”, et fire timers program av kortfilmer som vanligvis sammenfaller med kortfilmfestivalen Clermont Ferrand. Han sitter i kommisjonen for French National Cinema Centre som finansierer kortfilmproduksjoner, i tillegg til å være medlem av Academy of the Cesars – the national film awards of France.

 

Suvi West

suvi_west.01Suvi West er samisk dokumentarfilmregissør. Hun har siden 2009 vært festivalsjef ved Skábmagovat Film Festival. Skábmagovat Film Festival finner sted i Inari, Finland og viser hovedsaklig samiske og andre stedsegne filmer. West har med sine dokumentarfilmer selv vært representert på flere filmfestivaler verden over, og filmene hennes har vært kringkastet på skandinavisk TV. Hennes siste dokumentar heter Sister Eija: Caring for People (2009).

 


< Gå tilbake

snor