Kortfilmfestivalen i Grimstad

Jury - Norsk DokumentarfilmAslak Nore

aslak_noreAslak Nore (f. 1978) er forfatter, journalist og forlagsredaktør i Gyldendal Dokumentar. Han har tjenestegjort som geværsoldat i Telemark bataljon på Balkan, vært hjelpearbeider i Guatemala, og skribent i en rekke norske aviser og tidsskrifter. Nore er utdannet ved Universitetet i Oslo og har hatt Fulbright-stipend på New School i New York. Han debuterte med den kritikerroste dokumentarboken Gud er norsk i 2007, og utgav den kontroversielle Ekstremistan: frykt og håp i det flerkulturelle Norge i 2009. Han redigerer også Gyldendals sakprosaserie Arena.

 

Violeta Ayala

Violeta_Ayala_01Violeta Ayala er en prisbelønnet filmskaper fra Bolivia. I 2006 startet hun og Dan Fallshaw UNITED NOTIONS FILM og begynte sitt arbeid i Nord Afrika med en kortfilm om korrupsjon i oljeindustrien. Deres første dokumentarfilm, Stolen, premierte ved Toronto IFF i 2009 og har vært vist på prestisjetunge internasjonale festivaler – den vant pris for beste dokumentar ved Pan African Film Festival. Ayala deltok på årets Berlinale Talent Campus som en av 10 regissører med prosjekt i utvikling. Violeta er tilknyttet dokumentarseksjonen ved AFTRS i Australia og holder ellers masterklasser ved National Film School i London og Edinburgh College of Art.

 

Andreas Voigt

Andreas Voigt

Andreas Voigt (f. 1953, Øst-Tyskland) startet sitt arbeid i filmbransjen som klipper og manusforfatter på DEFAs dokumentarfilmavdeling i Berlin. Siden studerte han film ved Universitetet for Film- og TV i Potsdam, Babelsberg. Fra 1987 til 1991 arbeidet han igjen for DEFA som manusforfatter og regissør. Etter gjenforeningen av Tyskland ble DEFA nedlagt, og Voigt har siden da arbeidet freelance som regissør, manusforfatter og produsent for TV, kino, private tyske selskaper og statlige organisasjoner. 


< Gå tilbake

snor