Vinneren av Gullstolen for beste internasjonale kortfilm mottar 50.000 kroner gitt av Kortfilmfestivalen.
1. Kim Yutani Headshot

KIM YUTANI er Director of Programming for Sundance Film Festival, en stilling hun overtok I 2018. Hun startet som kortfilmprogrammerer for festivalen i 2006, og i 2009 begynte hun å programmere spillefilm, med fokus på amerikanske og internasjonale filmer, i tillegg til ansvar for kortfilm og arbeid med festivalens paneler og samtaler. Hun var også instrumentell i å grunnlegge Sundance Film Festival: Hong Kong.
Hun representerer Sundance internasjonalt som jurymedlem og paneldeltaker, og kultiverer forhold til filminstitutter, filmbransjen og filmskapere over hele verden. Siden 2014 har hun hatt ansvar for samarbeidet med Berlinale EFM, Det europeiske filmmarkedet, som gir eksponering og salgsmuligheter for Sundancefilmer umiddelbart etter premieren under festivalen.
Yutani startet programmeringskarrieren ved Outfest Los Angeles, en av verdens ledende LHBT-festivaler, hvor hun var kunstnerisk leder og programansvarlig. Hun har programmert for Provincetown International Film Festival, lest for Creative Capital og var I nominasjonskomiteen for Cinema Eye Honors.
Før festivalarbeidet jobbet hun som filmkritiker og frilansjournalist med fokus på indiefilm, og hun begynte i filmbransjen som assistent for regissør Gregg Araki.

2. Victoria-Carmen-Sonne-Foto-Franne-Voigt

VICTORIA CARMEN SONNE tok eksamen ved den Danske filmskolen i 2016 og ble umiddelbart castet i Rasmus Heisterbergs I BLODET, i en rolle hun vant den Danske Kritikerprisen Bodil for.
I 2017 vant hun en Robert for sin rolle i Hlynur Palmasons festivalhit VINTERBRØDRE, og hun fikk mye oppmerksomhet og kritikerros for sin rolle i Isabelle Eklöfs HOLIDAY, en film som hadde verdenspremiere under Sundance filmfestival i 2018 og senere ble vist på norske kinoer. For denne rollen fikk hun sin andre Bodil, i tillegg til andre priser.
Hun har senere hatt roller i filmer som NEON HEART og Marie Grahtøs PSYCHOSIA, som hadde premiere under Venezia filmfestival i 2019, og hun er snart å se i Daniel Denciks spillefilm MISS OSAKA.
I februar i år var Sonne en av European Shooting Stars 2019 under Berlinale, Berlin internasjonale filmfestival.

3. Håvard-Wetland-Gosse-16-9

HÅVARD GOSSÉ er utdannet ved NTNU i Trondheim og er en etablert og aktiv produsent besert i Trondheim. Gjennom sitt eget selskap Spætt Film har han produsert en rekke kortfilmer og dokumentarerm inkludert den Amandanominerte FOUL (2014), regissert av Rune Denstad Langlo.
For sitt arbeid i den regionale filmbransjen mottok han NTNUs filmpris under Kosmorama internasjonale filmfestival i 2020, og tidligere i år ble kortfilmen hans TOGRØVERE (2019), regissert av Martin Walther, vist på Clermont-Ferrand internasjonale filmfestival.