Vinneren av Gullstolen for beste musikkvideo mottar 25.000 kroner gitt av HQartist, en online plattform og samarbeidsverktøy for livemusikkindustrien.
Tori_Wrånes_Foto_ Annar Bjørgli _ Nasjonalmuseet

TORI WRÅNES er en vokalist og kunstner med en transmedial kunstnerisk praksis i form av preformancer, skulpturer, videoer og installasjoner. Hennes bruk av lyd,
musikkinstrumenter, kostymer, rekvisitter, arkitektur og skulptur deformerer utseendet hannes og skaper nye ritualer og drømmmeaktige konstellasjoner. Koreografi med lyd er en måte å beskrive hennes arbeid på, som solo eller sammen med andre, som operasangere på sykler, musikere i stolheiser eller syngende steiner.

Hennes solo show inkluderer HANDMADE ACOUSTICS (2018) på Ujazdowski Castle for Contemporary Art i Warszawa; HOT POCKET (2017) på Museet for Samtidskunst i Oslo; ANCIENT BABY (2017) på Kunsthal Charlottenborg Danmark; FLUTE WARRIORS (2017), m/ Red Comunitaria Trans i Bogotà, Colombia; og DRASTIC PANTS (2016) i Carl Freedman Gallery London.

Andre arbeider og performancer inkluderer STONE and SINGER (2014) for de 19. Biennale of Sydney (2014); YES NIX (2013), PERFORMA 13 i New York; og NAAM
YAI (2018) for Thailand Biennale, og hun har vist arbeider på Colombo Art Biennale, Sri Lanka; Dhaka Art Seminars, Dhaka Bangladesh; CCA Lagos, Nigeria; The Eccentrics Sculpture Center, New York. I 2019 laget hun Sub Adventure, en undervannsperformance for ILIOS festival i
Arktis, og for Garage i Moskva utviklet hun et  musikkstykke for 40 trekkspill. Wrånes representeres av Carl Freedman Gallery, Margate.

Andrea Ottmar_crop

ANDREA BERENTSEN OTTMAR har produsert over 30 kortfilmer, musikkvideoer og dokumentarer siden 2012 gjennom sitt eget produksjonsselskap Frokost Film. Her har hun jobbet med regissører som blant andre André Chocron, Thea Hvistendahl, Kenneth Karlstad og Halfdan Ullmann Tøndel. Hun har også jobbet som produsent i Ape&Bjørn, som kundedirektør i VICE Norway, og siden 2018 har hun jobbet som produsent i Oslo Pictures.

Scott Devendorf, The National, April 22, 2019.
Photograph by Graham MacIndoe
347-283-4097
grahammacindoe@gmail.com

SCOTT DEVENDORF er en New York basert multi-instrumentalist, mest kjent som bassgitarist i det Grammy Award-vinnende rockebandet THE NATIONAL. Bandets siste album, I Am Easy To Find (2019), endte på 5. plass på den amerikanske Billboardlisten og 2. plass i Storbritannia.

Devendorf er også en av grunnleggerne i det eksperimentalle musikkprosjektet LNZNDRF, som slapp sitt debutalbum i 2016 og for tiden jobber med ny musikk.
Ved siden av arbeidet i The National og LNZNDRF spilte Devendorf i husbandet på albumet Day of the Dead, en veldedighetshyllest til The Grateful Dead som ga alle
salgsinntekter til The Red Hot Organization. Devendorf samarbeidet også nylig med Grateful Dead-grunnlegger Bob Weir på Weirs album og turne for Blue Mountain.
Devendorf er også en dj og billedkunstner / grafisk designer, og liker å ta bilder under sitt alias @distantstation på instagram.