Vinneren av Gullstolen for beste norske kortfilm mottar 50.000 kroner gitt av Agder fylkeskommune, samt postproduksjon til en verdi av 50.000 kroner gitt av Shortcut Oslo. Vinneren blir kvalifisert til Oscar-nominasjon for Best Short Film, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene The Academy ® har til filmer som blir nominert.

Terje Vigen-prisen består av en bronsestatuett laget av kunstneren Harald Oredam og 10.000 kroner gitt av Grimstad kommune. Prisen går til en norsk kortfilm.
SP TIFF_Jason Anderson

JASON ANDERSON er hovedprogrammerer for Short Cuts-seksjonen ved Toronto International Film Festival. Han er også programansvarlig for to festivaler; Aspen Shortsfest, en Oscarkvalifiserende festival og blant USAs ledende kortfilmfestivaler, og Kingston Canadian Film Festival, landets største festival for canadisk film.
Han har lang fartstid som kritiker og kunstjournalist i Canada, og bidrar jevnlig i publikasjoner som Sight & Sound, Cinema Scope, Uncut og Toronto Star. Han var skribent og manuskonsulent for The VICE Guide to Film på Viceland, og han underviser i filmkritikk og kunstjournalistikk ved University of Toronto and Ryerson University.

Adam Piron

ADAM PIRON er en del av Sundance filmfestivals programmeringsteam for kortfilm og programmerer også for AFI Fest og Film Independents LA Film Festival. Fra 2014 til 2017 var han ansvarlig for Sundance Institute’s Native American and Indigenous Film Program. Piron har deltatt i paneler og juryer ved festivaler som imagineNATIVE Film Festival, Big Sky Documentary Film Festival, Maoriland Film Festival, Palm Springs International Shortfest, Hot Springs Film Festival og Art House Convergence. Han har vært mentor for Whistler Film Festival’s Aboriginal Filmmaker Fellowship og NATIVe Partner Representative ved Berlin International Film Festival. Han har også vært gjesteprogrammerer for Native Cinema ved Borscht og Eastern Oregon filmfestivaler, i tillegg til å ha lest for Creative Capital.

Jury Yenni Lee-2

YENNI LEE er regissør og manusforfatter med en MFA ved Akademin Valand i Göteborg. Hun har bemerket seg med nominasjoner til flere priser ved festivaler som bl.a. Kortfilmfestivalen i Grimstad, Nordisk Panorama, Black Nights Film Festival, Göteborg Film Festival, Locarno Festival, SXSW og Outfest Los Angeles.

Med hennes audiovisuelle identitet – mikro-poetisk psykose for cinematisk trauma – utforsker hun tematikk som makt, seksualitet og ensomhet.

Hun er for tiden i forarbeid med sin første spillefilm med arbeidstittel “eksplosjoner i hjertet”. Filmen, basert på hennes egen personlige historie, studerer den turbulente og umulige kjærlighetsrelasjonen mellom to unge kvinner der den ene er polyamorøs, og det å finne sin egen autonomi og makt uavhengig av andre. Filmen er støttet gjennom Nye Veier-ordningen hos NFI, produsert av Thomas Robsahm og Renée Mlodyszewski ved Oslo Pictures.

Hun elsker iskrem, trær og Berghain. Hennes første besøk på Kortfilmfestivalen i Grimstad var i 2007.